FATSA ADLİYESİ
Fatsa "Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat UZUN Adalet Ormanı" Etkinliği

FATSA  “ŞEHİT CUMHURİYET SAVCISI MURAT UZUN ADALET ORMANI”  ETKİNLİĞİ

 

      Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında ağaçlandırma faaliyetlerine yönelik daha önce farklı tarihlerde çeşitli protokoller imzalanmış olup, denetimli serbestlik uygulamaları kapsamında kamu yararına çalıştırılan yükümlüler ile açık ceza infaz kurumunda bulunan hükümlülerin, ağaçlandırma faaliyetlerinde istihdam edilmeleri yolundaki çalışmalar uzun süredir yürütülmektedir. Ağaçlandırma çalışmalarının daha sistematik ve koordineli bir biçimde yürütülebilmesi ve bu çalışmalara hız kazandırılması amacıyla Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğümüzce “Ağaçlandırma ve Koordinasyon Projesi” başlatılmıştır. Proje kapsamında “Adalet Ormanı” olarak adlandırılacak, uzun yıllar devam edecek ağaç dikim ve bakım faaliyetlerinin yürütülebileceği sabit alanların belirlenerek merkezi bir yazılım ile ağaçlandırılacak alanların, dikimi ve bakımı yapılan ağaç türü ve sayısının takip ve koordinasyonunun yapılması hedeflenmektedir.

       Ülkemizde faaliyet gösteren Denetimli Serbestlik Müdürlükleri ile Açık Ceza İnfaz kurumlarının bulunduğu yerlerde “Adalet Ormanları” oluşturulmuş, fidan dikim ve bakım faaliyetleri kesintisiz devam ettirilmektedir. Bu kapsamda ülkemizde kurumlarda bulunan hükümlü ve yükümlüler ile birlikte 14 Haziran 2022 itibariyle toplam 440 bağımsız alanda 883.096 fidan dikimi yapılmıştır. İşbu ağaçlandırma çalışmalarının dikim aşamasında 26.107 hükümlü, ağaçlandırılmış alan bakım çalışmalarında ise 8.773 hükümlü çalışarak katkıda bulunmuşlardır.

       Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı himayesinde Fatsa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Fatsa Orman İşletme Şefliği işbirliği ile “Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun Adalet Ormanı” ağaçlandırma alanı oluşturulmuştur. Şehit Cumhuriyet Savcımız Murat Uzun’un kutsal hatırası kurumlarımızca burada sonsuza kadar yaşatılacaktır.

       Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Fatsa Ormanı İşletme Şefliği işbirliğinde oluşturulan bu alanda ise uzun yıllar kurum personeli denetiminde denetimli serbestlik yükümlüleri ile birlikte binlerce fidanın dikimi ve bakımı yapılacaktır.

    Fatsa Kaymakamı Sayın Ömer Lütfü YARAN, Fatsa Belediyesi Başkan Vekili Sayın Muharrem Okyay SARIHAN, Fatsa Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Özcan ÇABUKOĞLU, Fatsa Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Erdem Oğuz ÖZER, Fatsa Hakim ve Cumhuriyet Savcıları, Fatsa Denetimli Serbestlik Müdürü Sayın Bülent DEMİREL,  Ordu Barosu Başkan Yardımcısı Sayın Ahmet KARAMUSTAFA, Fatsa Baro Temsilcisi Sayın Onur CANBAZ ve Avukatlarımız, Fasa Ormanı İşletme Şefi Sayın Sevil ŞEN, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileri, Fatsa Adliyesi personeli ve Fatsa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personelinin katılımları ile “Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun Adalet Ormanı” için 15/06/2022 tarihinde ilk fidanlar toprakla buluşturulmuştur.

     Proje ile ağaç ve orman sevgisinin pekiştirilmesi, çevre duyarlılığının arttırılması, hükümlü ve yükümlülerin sosyal faydası daha yüksek olan ağaçlandırma çalışmalarında istihdam edilerek yeniden topluma kazandırılması hedeflenmiştir. 15/06/2022

                                                                                                                                                           FATSA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI